Penge til oplevelser for kræftramte børn og deres familier.
En donation på 15.000 kroner fra ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” gør det muligt for Foreningen Familier med Kræftramte Børn at skabe lyspunkter i den ofte svære situation, familier med kræftsygdom inde på livet befinder sig i.
TILDELT
15.000 kr.
2024
Få mere at vide om
Foreningen Familier med Kræftramte Børn
Pengene har medvirket til at sende omkring 320 børn og voksne på tur til Jyllands Park Zoo og Jesperhus Feriepark.
– Der er tale om oplevelser, som betyder alverden for familier med et kræftramt barn, fortæller Charlotte Kastbjerg fra foreningen, der sidste år kunne fejre 40-års jubilæum.
Foreningen, der har omkring 3000 medlemmer, yder støtte og hjælp i bred forstand. Familierne kan blandt andet hente juridisk og socialfaglig rådgivning, ligesom der afholdes temadage for bedsteforældre og for familier, der har mistet et barn. Foreningen uddeler legater til familier med terminalt syge børn, og der arrangeres ture, hvor familierne kan møde ligesindede.
– Vi afholder omkring 60 arrangementer om året, og det er muligt takket være støtte fra fonde, virksomheder og private, siger Charlotte Kastbjerg.
Ifølge foreningen rammes 160 børn under 14 år hvert år af kræft, og det har store konsekvenser for det syge barn, forældrene og eventuelle søskende.
– Ofte er kræftsygdommen forbundet med indlæggelser i lange perioder, hvilket betyder, at det er umuligt for familierne at opretholde en normal hverdag. Når de deltager på en tur eller i et arrangement, kan de for en stund at sætte sygdommen på pause – i det omfang det nu er muligt, og de får mulighed for at skabe et netværk, hvor de kan støtte hinanden, siger Charlotte Kastbjerg.
Foreningen samarbejder med landets fire børnekræftafdelinger og leverer blandt andet bøger, bamser, malebøger og andet, der kan skabe adspredelse i forbindelse med en indlæggelse. Desuden har foreningen en gruppe frivillige, som selv har haft kræftsygdom tæt inde på livet. Hver anden uge besøger det såkaldte ”Træffer-Team” Aarhus Universitetshospital, hvor frivillige deler ud af egne erfaringer og fortæller om de udfordringer, der opstår, når en familie bliver ramt af kræft.
– De frivillige hjælper desuden med at danne et netværk blandt de indlagte børns forældre, og skabe nogle rammer, hvor forældrene kan dele de bekymringer, der uvilkårligt opstår, når ens barn bliver ramt af kræft, siger Charlotte Kastbjerg.